Tájékoztatás - Tanúsítvány csere

 Tisztelt Nemzeti Dohányboltot üzemeltető Ügyfeleink!


Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az ND által kiadott szoftver tanúsítványok 2018. augusztus hónapban lejárnak.

Ezek a tanúsítványok biztosítják az ND rendszeréhez történő hiteles hozzáférést, így azok lejárata miatt az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. megköveteli a tanúsítványok cseréjét. Az ND által kibocsátott tanúsítványok kötelező cseréje 2018.05.02 – 2018.07.31 időszakban fog megtörténni. A 2018.07.31-e után a jelenleg használatban levő tanúsítványokkal nem lesz elérhető az ND adatgyűjtő rendszere (A trafik nem tud adatot küldeni és cikktörzset frissíteni).

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a tanúsítvány csere díja nem változott az 5 évvel ezelőtti díjhoz képest, így egyszeri 8.000 Ft+ÁFA maradt.


A Tanúsítványok cseréje miatt kötelező adategyeztetés szükséges a boltok részéről.

Az adategyeztetés menete:

 1. JUTA-Raktár program frissítés érkezik melynek a telepítése kötelező. A telepítés elfogadása után a frissítés automatikusan megtörténik.
  JUTA ND info

 2. A program napnyitást követően tájékoztatást nyújt a felhasználó számára, hogy ki kell töltenie a szükséges adatokat. Minden program indításkor kiírja az üzenetet addig, amig nem töltik ki helyesen az adat bekéréses oldalt.
  JUTA ND info

 3. Megnyílik egy webböngésző, ahol ki tudják tölteni az adatokat. Felhívjuk figyelmüket, hogy pontosan töltsék ki az adatokat, különös tekintettel a bolti telefonszámra és a koncessziós szerződés számra.
  JUTA ND info

 4. Amennyiben minden adatot megadtak, klikkeljenek az Adatok elküldése most gombra. Ekkor a rendszer ellenőrzi a beküldött adatokat, és amennyiben minden rendben van a következő üzenet olvasható a képernyőn:
  JUTA ND info
  Ha hibásan töltötték ki valamelyik mezőt, hibaüzenetet kapnak. Ebben az esetben javítani kell a pirossal kiemelt mezőket.

 5. Ezt követően a 2018 május 02. és július 31. közötti időszakban munkatársaink keresni fogják a boltot a megadott telefonszámon a tanúsítvány csere miatt.