A programban a Helyben fogyasztás funkciót a RaktárkészletMenü kategóriák kezelése
menüpont alatt lehet beállitani. Hozzon létre az Új csoport létrehozása gombbal termék csoportot.
(A menü sor az eladási felületen vizszíntesen, a felvitel sorrendjében jeleniti meg a csoportokat.)
Majd a jelölje ki az adott csoportot a jelölő körbe kattintva, és a termékeket adja hozzá a csoporthoz az Új termék kijelölt csoporthoz párosítása gomb segítségével.
A termékek sorrendjének rendezése két módon történhet. Az egyik lehetőség, hogy az alul található nyitott terméklistában a termékek nevére kattintva, majd az egér bal gombját lenyomva, le-fel mozgatással lehet őket rendezni. A másik lehetőség, hogy ha tabletet használ, akkor ujjmozdulattal rendezheti a termékek sorrendjét. Harmadik lehetőségként az is rendelkezésre áll, hogy a le-fel nyilakkal mozgathatja a sorokat, ekkor egy sorral mozognak a termékek.
Az adagok használata azért lehet hasznos, mert igy nem kell több tétel sorban rögziteni ugyanazt a terméket, hanem csak egyszer, és az adagokat hozzárendelni a termékhez. Valamint a készletkezelést is egyszerűbbé teszi.
Egy-egy termékhez rendelhet több adagot is, amelyeket a vásárlók a rendelés során választhatnak ki. Ilyenkor pl. "kis" vagy."közepes" üdítőnél megadhatja, hogy milyen áron legyen a termék, és milyen mennyiségben vonja a készletből.
A programban a Termék kiszerelések funkciót a RaktárkészletTermék kiszerelések menüpont alatt lehet beállitani.
Az adagokat,kiszereléseket egyedileg alakíthatja ki, és alul az "Adag méretek szerkesztése" gombbal tudja rögzíteni.
Ha rögzitette az adagokat, akkor a felső részben tud egy terméket kiválasztani, és az adagokat hozzárendelni.
Ha rögzítünk pl. egy szendvicshez adagokat, akkor az eladáskor a bekeretezett négyzetbe kattintva megjelennek a kiválasztható adagok.
Ha nem kattintunk bele akkor a termék alapára lesz érvényes, Ha kibontjuk az adagokat, akkor már választhatjuk azokat is.
Jelen példában a "közepes" a leggyakrabban eladott adag és ezt a termék alapára fejezi ki.
És még 2 plussz kategóriát vittünk fel a "kicsi" és "nagy"-ot, amit választhatunk ha szükséges.
A programban az eladási funkciót a ÉrtékesítésÉrtékesítési jegyzék készítése menüpont alatt lehet használni.
A Rendelés felvétele gombra kattintva kiválasztjuk a terméket, amit el szeretnénk adni, beállítjuk a vásárolt darabszámokat a + és - gombbal.
Ha szükséges a mennyiség számra kattintva és direktbe beirhatjuk a mennyiséget, pl. kimérős termékeknél.
Nyugta lezárásakor a Tovább a fizetéshez gombra kattintva lépünk tovább, ahol kiválaszthatjuk a fizetési módokat.
A napi zárás üzenet célja, hogy mind az adatszolgáltató vendéglátó üzletek, mind az NTAK rendszer számára kontrol funkciót lásson el. Másrészt lehetőséget ad arra, hogy az adott vendéglátó üzlet jelezze a forgalom nélküli, vagy a zárva tartott napot, illetve olyan adatokat küldhet be ezen a végponton keresztül, amelyet a rendelésösszesítők alkalmával nem tud.
A programban a napizárás funkciót az ÉrtékesítésNtak adatszolgáltatás menüpont alatt lehet elérni.
Az oldalon megjelenik a napizárás ablak, ahol a zárás dátumát, nyitás és zárás idejét kell megadni, és a zárás típusát.
Majd kattintson a Napi zárás küldése gombra.
A programban az adatszolgáltatás ellenőrzését az ÉrtékesítésNtak adatszolgáltatás menüpont alatt lehet elérni és itt zöld pipákat kell látnia amennyiben sikeres volt az adatszolgálatás.
Annak jelölésére szolgál, ha egy hosszabb időszak (max 1 üzleti nap) értékesítéseit összevontan tartalmazza.
Csak szolgáltatáskiesés esetén használható, pl áramszünet, vagy rendszerkiesés.
A programban az adatszolgáltatás ellenőrzését a ÉrtékesítésNtak adatszolgáltatás menüpont alatt lehet elérni.
Kattintson az Üzemszünet után rendelés rögzítés megkezdése gombra, majd az Elindítás-ra. Ekkor a gomb piros szinü lesz.
Itt az a cél, hogy a szolgáltatáskiesés idején történt értékesítéseket rögzítse le, majd ha befejezte, akkor kapcsolja ki az előbbi gommbal az üzemszünet állapot, ezáltal a rendszer visszaáll a normál működésre.