Mobiltelefon egyenleg feltöltés

Ismertető

A készletnyilvántartó és számlázó rendszerünkbe integrálva lett az IPS Kft telefonegyenleg feltöltő rendszere.

A funkció aktiválásához vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal

A rendszer használatához, az IPS kft-vel kötött szerződésre, internet hozzáférésre, valamint egy A4-es nyomtatóra vagy egy blokknyomtatóra van szükség. A nyomtató azért szükséges, mert erre kerül kinyomtatásra az eladást igazoló bizonylat, valamint a napi zárás is. A nyomtató típusát a Főmenü/Beállítások/Nyomtatók-Pénztárgépek/Nyomtatók beállítása menüpontban a Nyugta nyomtatás sorban lehet megadni.

A program automatikusan rögzíti a cikktörzsben a feltöltő kártyákat minden szolgáltatóhoz és árhoz, amit eladásnál ki lehet választani, vagy a cikkhez rendelt gyorskóddal a pénztárgépen el lehet adni. (pl: T-Mobile Donino ... feltöltés, Telenor Praktikum ... feltöltés, Vodafone Vitamax ... feltöltés)

A mobiltelefon egyenleg feltöltéssel kapcsolatos funkciókat az Eladás/Nyugta-számla készítés/Mobiltelefon egyenleg feltöltés menüpontban lehet elérni.

Mobiltelefon feltöltés

Egyenleg feltöltés menüből

Ezt akkor kell használni, ha a program össze van kötve pénztárgéppel, vagy adómemóriás nyomtatóval.

Be kell lépni az Eladás/Nyugta-számla készítés/Mobiltelefon egyenleg feltöltés menüben a Mobiltelefon feltöltés menüpontba. Először ki kell választani a szolgáltatót, majd a feltöltendő értéket, végül meg kell adni a telefonszámot, amire a feltöltés történik. A telefonszámnál nem kell a 06 illetve a 36, és egybe kell megadni. Pl.: 301234567 A körzetszám csak 20,30 vagy 70 lehet.

Ha minden rendben van, akkor a program bizonylatot nyomtat a feltöltésről két példányban a beállított nyomtatóra. Az első példány az eladóé, a második a vevőé. Ezután a feltöltésről pénztárbevételi bizonylatot kell készíteni az alábbi módon:

- Micra pénztárgépnél:
Pénz be befizetett összeg Total
- Flexy pénztárgépnél:
Menü -> Total befizetett összeg Total vevő neve Total befizetés oka Total
- Adómem. nyomtatónál:
A menüből ki kell választani a Pénz be funkciót és meg kell adni a befizetett összeget és a befizetés okát.

Egyenleg feltöltés eladásból

Ezt akkor kell használni, ha a program nincs összekötve pénztárgéppel, és az eladás a programban történik.

Az eladás ugyanúgy folyik, mint a többi termék esetében. Ha egy feltöltő kártyát választanak ki a cikktörzsből, akkor a program megkérdezi a telefonszámot, amire a feltöltés történik. A telefonszámnál nem kell a 06 illetve a 36, és egybe kell megadni. Pl.: 301234567 A körzetszám csak 20,30 vagy 70 lehet.

Ha minden rendben van, akkor a program bizonylatot nyomtat a feltöltésről két példányban a beállított nyomtatóra. Az első példány az eladóé, a második a vevőé. A feltöltésekről pénztárbevételi bizonylatot készít a program.

Figyelem!

A tétel törlése, vagy a bizonylat sztornózása nem érvényteleníti a sikeres egyenleg feltöltést!

Nap zárás

A nap zárás menüpontban a legutolsó zárás óta végrehajtott sikeres és sikertelen feltöltéseket listázza ki a program szolgáltatók szerint összesítve, a beállított nyomtatóra.

A zárást naponta többször is el lehet végezni, de megismételni nem lehet.

Feltöltés lista

Feltöltés lista menüpontban a korábbi feltöltéseket lehet összesítve kinyomtatni.

A listát dátumra és szolgáltatóra lehet szűrni, valamint meg lehet adni a nyomtatás helyét.