Hírek, újdonságok, információk

 
EURO-150TE Flexy pénztárgépek szoftverfrissítése 2018.06.20.

Flexy pénztárgép

Tisztelt Ügyfeleink!

Elkezdődött az EURO-150TE Flexy pénztárgépek szoftverfrissítése. Amint elérhető a frissítés, a pénztárgép az ÚJ FW ELÉRHETŐ üzenettel jelzi.
A szoftverfrissítés menetére vonatkozó részletes tájékoztatót az alábbi gombra kattintva olvashatja el.

Frissítési útmutató

A pénztárgépük aktuális szoftververziójától függ a frissítés menete. Az aktuális szoftververziót a tájékoztató 2. pontjában található leírás alapján tudják megállapítani. A szoftververzió megállapítása után az új firmware verzió a tájékoztató 4., 5., 6., 7. és 9. pontja alapján tölthető le.

A frissítés megkezdése előtt készítsék el a pénztárjelentést, mert erre utólag már nem lesz lehetőségük. A frissítés után a pénztárgép visszaáll a gyári alapállapotba, tehát a korábbi egyedi beállítások, pl. limitek, a gyűjtő programozások, a felprogramozott PLU-k törlődnek a pénztárgépről. Ezeket újból be kell állítani a frissítés után. Amennyiben vásároltak a pénztárgéphez külön SD kártyát, akkor a frissítés során az Adatbázist ment? lehetőségnél az ST/részösszeg billentyűvel tudják menteni a tárolt adatokat. Ha nem rendelkeznek külön SD kártyával, akkor a Törlés billentyűvel tudnak tovább lépni.

A frissítés végén az MRS OK kikapcsolás üzenet után kapcsolják ki majd vissza a pénztárgépet. Ha hibaüzenetet kapnak és nem tudják elvégezni a napnyitást az R-üzemmódban, akkor kérjük vegyék fel a kapcsolatot szervizükkel.

A sikeres szoftverfrissítés után az alábbi főbb változásokat tapasztalják majd a pénztárgépeken (a változások részletesebb leírása a tájékoztatóban szerepel)

  • napnyitáskor a váltó befizetését típusonként tudják megtenni, pl. forint, euro
  • a pénz befizetés és kifizetés már adóügyi bizonylatként nyomtatódik ki és lehetőség van a befizetést típusonként megtenni, pl. forint, euro
  • elérhető a sztornó és visszáru bizonylat a pénztárgépen, mindkettő adóügyi bizonylat-meg kell őrizni őket (innentől kezdve a téves elütés korrigálását a sztornó bizonylattal tudják megtenni a napi zárás elkészítése előtt, a napi zárás elkészítése után pedig visszáru bizonylattal tehetik meg a korábban használt pénztárgép napi bevételeinek módosító tételei nevű nyomtatvány használata helyett)
  • napi forgalmi jelentés (zárás) elkészítésekor automatikusan nyomtat pénztárjelentést is a pénztárgép
  • gyorsabb lett a nyugta kinyomtatása
Kezelési útmutató

ND tanusítvány csere 2018.03.27.

ND tanusítvány csere

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az ND által kiadott szoftver tanúsítványok 2018. augusztus hónapban lejárnak, ezért azokat 2018 július 31-ig ki kell cserélni.

Tájékoztatónkat az alábbi gombra kattintva olvashatja el.

Tájékoztató


Sam4s online pénztárgépek frissítése 2018.01.11.

Számítógép konfigurációk

Tisztelt Ügyfeleink!

2018.01.11-től a NAV frissíti a Sam4s pénztárgépek szoftverét. A frissítés automatikusan feltelepül az érintett pénztárgépekre. A frissítés befejezéséhez napi zárást kell készíteni a pénztárgépen. A gyártó tájékoztatóját a frissítésről az alábbi gombra kattintva olvashatja el.

Tájékoztató

Az ügyfél visszajelzések és a gyártóval történt egyeztetés után az alábbiakkal egészítjük ki a tájékoztatót:

  • Szoftverfrissítés végén az eladás mód kijelentkezve üzenet után, nyomják le az 1-es billentyűt, utána az Eladó billentyűt és vissza tudnak lépni az eladás módba, ahol már elvégezhető a napnyitás. Ha ez nem működik, akkor a 2-es billentyű és az Eladó billentyű lenyomásával tudnak visszalépni az eladás módba.
  • A kijelzőkön (vásárló és eladó felöli), nem jelenik meg a nyugta végösszege a Készpénz/Enter billentyű lenyomására, helyette visszajáró 0 üzenet jelenik meg. A nyugtán természetesen megjelenik a végösszeg. Ha szeretnék látni a beütött tételek összértékét, akkor nyomják le a Részösszeg billentyűt a Készpénz/Enter billentyű lenyomása előtt. Ha szeretnének visszajárót számoltatni a pénztárgéppel, akkor erre a Részösszeg billentyű lenyomása után van lehetőségük. Beütik az ügyféltől/vásárlótól kapott készpénz értékét, utána nyomják meg a Készpénz/Enter billentyűt, így a kijelzőn a visszajáró értéke jelenik meg.