Hírek, újdonságok, információk

 
Sam4s online pénztárgépek frissítése 2018.01.11.

Számítógép konfigurációk

Tisztelt Ügyfeleink!

2018.01.11-től a NAV frissíti a Sam4s pénztárgépek szoftverét. A frissítés automatikusan feltelepül az érintett pénztárgépekre. A frissítés befejezéséhez napi zárást kell készíteni a pénztárgépen. A gyártó tájékoztatóját a frissítésről az alábbi gombra kattintva olvashatja el.

Tájékoztató

Az ügyfél visszajelzések és a gyártóval történt egyeztetés után az alábbiakkal egészítjük ki a tájékoztatót:

  • Szoftverfrissítés végén az eladás mód kijelentkezve üzenet után, nyomják le az 1-es billentyűt, utána az Eladó billentyűt és vissza tudnak lépni az eladás módba, ahol már elvégezhető a napnyitás. Ha ez nem működik, akkor a 2-es billentyű és az Eladó billentyű lenyomásával tudnak visszalépni az eladás módba.
  • A kijelzőkön (vásárló és eladó felöli), nem jelenik meg a nyugta végösszege a Készpénz/Enter billentyű lenyomására, helyette visszajáró 0 üzenet jelenik meg. A nyugtán természetesen megjelenik a végösszeg. Ha szeretnék látni a beütött tételek összértékét, akkor nyomják le a Részösszeg billentyűt a Készpénz/Enter billentyű lenyomása előtt. Ha szeretnének visszajárót számoltatni a pénztárgéppel, akkor erre a Részösszeg billentyű lenyomása után van lehetőségük. Beütik az ügyféltől/vásárlótól kapott készpénz értékét, utána nyomják meg a Készpénz/Enter billentyűt, így a kijelzőn a visszajáró értéke jelenik meg.